Sök efter recept

Gryta på Vegobitar med bönor, kokos och ingefära

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Skölj bönorna noga i kallt vatten. Fräs lök, vitlök, chili och ingefära på medeltemperatur i 2–4 min. Tillsätt bönor och kikärtor. Vänd runt. Tillsätt curry. Fräs i 1–2 min. Häll på grädde, mjölk, kokosmjölk och honung. Koka samman.

Fräs av vegobitarna i olivolja i separat stekpanna. Salta och peppra. Vänd ner bitarna i grytan och red av efter tycke och smak. Smaka av med rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar. Servera gärna med surdegsbröd.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
23g Protein
Kolhydrater
39g Kolhydrater
Fett
42g Fett