Sök efter recept

Gryn à la Malta

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

1. Koka gryn i vatten, mjölk och salt på låg värme tillsammans med stjärnanis (frivilligt). Kyl ner

2. Vispa grädden tillsammans med vanilj till lite hårdare än lösvispad

3. Blanda samman genom att börja med de kylda grynen med yoghurt och söta med honung

4. Vänd sedan försiktigt ner grädden, smaka av med salt om det behövs

5. Garnera med apelsin

En klassisk juldessert som får en ny tappning. Grynen blir givande i denna dessert då de bidrar med lite kärna till de i övrigt mjuka konsistenserna. Genom att blanda ner yoghurt får desserten en balanserad syra, som ger en friskhet som kan passa bra som avslutning på julbordet.

Tips på annan servering är att garnera med rårörda lingon eller granatäppelkärnor, kanske smaksatta med kanel. För att komma ner i kostnad går det utmärkt att byta ut vaniljstången mot vaniljsocker. 1 vaniljstång motsvarar ungefär 1 tsk vaniljsocker.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
7g Protein
Kolhydrater
32g Kolhydrater
Fett
19g Fett