Sök efter recept

Grillad Vegochorizo med "Daal" och myntayoghurt

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Skala och skiva löken, morötterna och vitlöken.

Värm rapsoljan i en stor gryta. Häll i lök, morötter, vitlök, currypasta och kryddorna.

Fräs tills löken har mjuknat.

Häll i de krossade tomaterna och låt det koka upp.

Tillsätt linserna och låt koka tills de har blivit mjuka.

Häll i kokosmjölken och låt grytan sjuda ytterligare några minuter. Späd eventuellt med vatten om den blivit för tjock.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Anamma Vegochorizo

Grilla korvarna på ett hett grilljärn. När de har fått fint mönster, baka de färdiga i ugnen på 150°C tills de uppnått en innertemperatur av 72°C.

Skär därefter chorizon i mindre bitar och vänd ner i den färdiga grytan precis innan servering.

Myntayoghurt

Häll upp yoghurten i en bunke.

Riv i citronskal och riven vitlök.

Finhacka myntan och blanda den i yoghurten.

Smaka av med salt.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
28g Protein
Kolhydrater
48g Kolhydrater
Fett
32g Fett