Sök efter recept

Gratinerade enchiladas med fyllning av bönor och vegobitar

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Bönfyllning och ostfyllning
Skölj kidneybönorna och låt rinna av. Häll olivoljan i lämplig gryta och tillsätt bönor, frysta vegobitar, TexMex-krydda, paprika, rotselleri och sist hackade jalapeno. Låt detta fräsa ihop under omrörning.

Tillsätt ev lite vatten vid behov för att det inte ska fastna i grytan.

Blanda ihop keso och gratängost i en bunke.

Smörj en ugnsfast form. Lägg en sträng med bönfyllning (ca 200 g) i varje tortilla och sedan en sträng med ostfyllning ovanpå (ca 15 g). Rulla ihop varje tortilla och lägg de i formen. Fyll formen/blecket med önskat antal portioner/tortillas. Fördela resten av ostfyllningen över alla tortillas. Gratinera i ugn i 175° i ca 10 min.

Tomatsalsa
Lägg tomatkross, olivolja, salt, chilisås och honung i en gryta. Låt koka upp under omrörning. Låt sedan småputtra under 10-15 min. Smaka av.

Servera gärna en råkostsallad till med isbergssallad och rivna morötter.

Tips! Innan servering dela varje tortilla på mitten.


En portion/tallrik:
Enchilada ca 330g
Tomatsalsa 50g
Råkostsallad 60g

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
37g Protein
Kolhydrater
48g Kolhydrater
Fett
19g Fett