Sök efter recept

Fransk laxbullepytt

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Laxbullepytt:
Skala och skär löken i ”båtar”. Skiva potatisen i ca 6 mm tjocka skivor och fräs i olivolja tills den får vacker, gyllenbrun färg. Lägg i bleck. Bryn lökbåtarna omsorgsfullt. Bryn även laxbullarna i olivolja och stänk lite vinäger blandat med oxfondkoncentrat på dem.

Blanda allt omsorgsfullt. Salta och peppra.

Repa persiljan och hacka den grovt, avsluta med att strö den över pytten.

Citron- och rosmarinyoghurt:
Tvätta, riv och pressa citron. Repa av rosmarinbladen från sin grova stam. Hacka den i matberedare med lite yoghurt eller hacka den fint med kniv. Blanda resterande yoghurt med crème fraiche och senapspulver.

Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Att servera till:
Råriven morot som blandas med vitlökskryddad senapsvinägrett.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
11g Protein
Kolhydrater
43g Kolhydrater
Fett
14g Fett