Sök efter recept

Falafel & co

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Tillaga falafeln enligt anvisningen på förpackningen.

Sauce
Mixa yoghurt med kryddorna och hälften av vattnet. Justera konsistensen med mer vatten om det behövs.

Grains
Tillaga grynen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda med sultanrussinen och granatäpplekärnorna medans grynen fortfarande är varma. 

Dill lentils
Mixa den rostade auberginen men olja, citron, dill och salt till en puré, den behöver inte vara slät utan det är trevligt om det är lite bitar kvar. Vänd sedan ner linserna i röran.

Crudité/malfouf
Salta vitkålen, blanda och låt stå 10-15 minuter. Blanda med citronjuice och torkad mynta.

Dessert
Koka upp aprikoskompotten med hibiskus och låt svalna. Smakerna blir bättre om den får stå över natten. 
Vispa ihop hallonmoussen enligt anvisningen på förpackningen. Gjut moussen i ett bleck och täck med aprikoskompotten. 

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
15g Protein
Kolhydrater
63g Kolhydrater
Fett
18g Fett