Sök efter recept

Eko Nötbiff med 3 x pumpa

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

   Inlagd pumpa
Koka en 1-2-3 lag på ättika, socker och vatten. 

Skär toppen av pumpan i tärningar om ca 1x1 cm.

Lägg pumpabitarna i ättikslagen och låt det stå och dra några timmar.


Rostade pumpaklyftor
Skär botten av pumpan i klyftor och skrapa ur kärnorna.

Lägg pumpaklyftorna på en plåt ringla över olivolja och saltet

Rosta pumpaklyftorna i ugnen på 200°C i 15-20 min. 


Pumpakärnor
Rosta pumpakärnorna i ett varmt stekjärn tills de har fått lite gyllenbrun färg.

Grönsaker
Koka upp en stor gryta med vatten och hälften av saltet.

Lägg i broccolin i grytan i en minut. Lyft broccolin ur vattnet och lägg den i iskallt vatten.

Skär zucchinin i grova bitar och lägg den på en plåt.

Ringla över olivolja och salt. 

Rosta zucchini i ugnen på 220°C i 10 min. 

Lyft upp broccolin ur vattnet och låt broccolin torka en stund innan servering.


Eko Nötbiff fri från
Värm biffarna enligt anvisningen på förpackningen.


Fyra skånska gryn
Tillaga grynen enligt anvisningen på förpackningen. 

Vänd i olivoljan när grynen är kokta och fortfarande varma. 


Yoghurtdressing
Rör ihop alla ingredienser och pressa i vitlöken. 

Vid behov smaka av med salt och peppar.


Servering
Lägg upp i en djup tallrik med grynen i botten och pynta med resterande ingredienser och toppa med yoghurtdressing och de rostade pumpakärnorna.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
26g Protein
Kolhydrater
67g Kolhydrater
Fett
36g Fett