Sök efter recept

Cevapcici med myntayoghurt & ajvar

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Cevapcici
Blanda tinad Anamma Formbar Vegofärs med kryddblandningen, gul lök, sambal oelek, vitlök och tomatpuré. Forma till avlånga färsrullar med oljad hand runt små träspett (går utan spett också förstås). Stek cevapcici på kombieffekt (60% ånga) och 190°C i 10-15 minuter på ett bleck med lite rapsolja i botten. När de har fin yta och har uppnått 70°C i innertemperatur är de färdiga

Myntayoghurt
Blanda ingredienserna till myntayoghurten. Smaka av med vitlök, salt och peppar.

Servera nystekta cevapcici med myntayoghurt, rödlök, grönsallad, ajvar & pitabröd. 

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
27g Protein
Kolhydrater
56g Kolhydrater
Fett
25g Fett