Sök efter recept

Beef Koofteh

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Sallad
Koka grynen i ett bleck tillsammans med kryddor, olja och vatten i 100% ånga i ca 20 min eller så länge det behövs tills allt vatten är absorberat. Låt grynen vila en stund.

Syltad rödlök
Koka upp 1,2,3 lagen och lägg i rödlöken. Tag bort kastrullen från plattan. Låt dra i ca 20 min tills löken börjar ändra färgen. Kyl ner och låt stå ett par timmar.

Under tiden förbereder du lammfärsmedaljonerna på ett smort bleck. De behöver ca 20 min i 150° varmluftsugn så avgör när du bäst vill ha dem klara.

Vinägretten blandar du ihop och häller sedan över de avsvalnande kornen. Smaka av för lämplig mängd.

Blanda gurkan med yoghurten och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av och ställ åt sidan.

Blanda nu resterande ingredienser till salladen och avsluta med att lägga köttbullarna , koriandern och valnötterna på toppen. Servera yoghurten bredvid salladen eller på samma tallrik. Du avgör vad du tycker är snyggast.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
27g Protein
Kolhydrater
62g Kolhydrater
Fett
45g Fett