Sök efter recept

Barumbamys köttbullar i indisk sås med limebulgur

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Tillaga köttbullarna enligt anvisningarna på förpackningen.

Indisk sås: Hetta upp några matskedar rapsolja i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili i 3-4 minuter tills det tar lite färg. Minska ner värmen och tillsätt salt, curry, paprikapulver och garam masala samt ytterligare 1 msk olja. Låt fräsa i 2--3 minuter för att kryddorna ska ge smak.
Lägg i de färdiga köttbullarna och blanda med kryddaröran några minuter. Tillsätt paprika concassé och crème fraiche och rör runt.
Tillsätt sist persilja och grönsaksbuljong (smaka dig fram) och låt allt blandas och puttra sakta i 5-10 minuter. Rör om med jämna mellanrum. Stäng av värmen och låt stekpannan stå kvar på eftervärme i 10-15 minuter.

10 portioner bulgur (kokas enl anvisningarna på förpackningen). Rivet skal av 1-2 lime blandas ner i den nykokta bulguren. Tillsätt gärna (valfritt) även örter eller tärnad tomat för att förstärka smak och utseende.

Servera med kokt broccoli

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
17g Protein
Kolhydrater
28g Kolhydrater
Fett
21g Fett