26091 FELIX Grönkål&fetaostpaj


Skriv ut

Spara

En matig vegetarisk paj gjord på bla grönkål, fetaost och västerbottenost. Krispigt pajskal därtill som gör att pajen får en hemlagad känsla. Pajen passar alla tillfällen och uppskattas av både vuxna och barn. Toppa gärna med grönkålschips eller rostade pumpakärnor eller varför inte kallrökt lax för en mättande och matigare lunch.



Menigo: 409093
Martin & Servera: 429555
Svensk Cater: 26091
Mårdskog & Lindqvist: 26091

Relaterade recept

Ingredienser

Pajdeg: VETEMJÖL, vegetabiliskt fett (shea och kokos), vatten, grahamsmjöl av VETE, HAVREGRYN och salt. Fyllning: SKUMMJÖLK, FETAOST, OST, vatten, FÄRSKOST, ÄGG, grönkål, grillad rödlök, spenat, VÄSTERBOTTENSOST®, modifierad stärkelse, GRÄDDE, stärkelse, persilja, vitlök, svartpeppar och salt. Till en paj har 12 % fetaost och 6 % grönkål använts.

Näringsvärde
+

  100 g pajportion 228g% GDA
Energi, kJ1019232828
Energi, kcal24455628
Fett, g163753
Varav mättat, g8,52098
Kolhydrater, g143313
Varav sockerarter, g1,43,23,5
Protein, g9,42243
Salt, g1,02,237

Allergiinformation
+

Läs tabellen så här: Ja = ingår i receptet - = ingår inte i receptet Nej = ingår inte i receptet
Allergen råvara, eller produkter därav: Ingår i receptet
Spannmål innehållande glutenJa
Skaldjur-
ÄggJa
Fisk-
Jordnötter-
Sojabönor-
Mjölk(inklusive laktos)Ja
Nötter-
Selleri-
Senap-
Sesamfrön-
Svaveldioxid och sulfit-
Lupin-
Blötdjur-

Innehåller: Vete, havre, mjölk, ägg.

Tillagning
+

Uppvärmning:Värm pajen från fryst eller tinad. För bästa resultat tina pajen i kylskåp före värmning. Upptining i kylskåp: ca 12 timmar (hel paj).•Mikrovågsugn , 750 W En bit tinad: 2 - 2½ min.En bit fryst: 5 min upptiningsläge plus 2 - 2½ min (750W) •Konvektionsugn 150°CEn bit tinad: ca 25 minEn bit fryst: 35 - 40 min Hel paj à 1,37 kg tinad (i form): ca 30 minHel paj à 1,37 kg frys (i form)t: 55 - 60 min •Stekugn 175 °CEn bit tinad: ca 25 minEn bit fryst: 35 - 40 min Hel paj à 1,37 kg tinad (i form): 35 - 40 minHel paj à 1,37 kg frys (i form)t: 60 - 65 min Effekten mellan olika ugnar/ mikrovågsugnar varierar och därmed även tillagningstiden.

Dosering
+


Förvaring
+

I frysutrymme (-18°C eller kallare): Se Bäst före -märkning. I kylskåp (+8°C eller kallare): 3 dygn. I rumstemperatur: Rekommenderas inte. Bör inte frysas efter upptining.

Återvinning
+

Ytterförpackningen sorteras som pappersförpackning, påsen som plastförpackning och formen som metall.